Fietshelmenactie wederom groot succes

Vanuit het provinciale Doortrappen-programma werd er onlangs een nieuwe fietshelmactie uitgevoerd. De actie was een dusdanig succes dat er nieuwe budgetten aangeboord moesten worden en na 7 weken het maximale aantal van 6400 helmen verkocht waren. In onze gemeente zijn er in totaal 130 fietshelmen verkocht door 4 deelnemende winkels. Een mooi resultaat!

Het dragen van een fietshelm draagt direct bij aan het voorkomen van ernstig letsel. Zo verlaagt het de kans op hersenletsel met 1/3 en de kans op hoofdletsel met 62% bij een val of botsing. Daarmee draagt de fietshelm bij aan het verminderen van het aantal ernstige verkeersslachtoffers. De kortingsactie stimuleert oudere fietsers om zo lang mogelijk veilig te blijven fietsen; wat helpt om langer gezond, sociaal en zelfredzaam te zijn. Het dragen van een fietshelm is in Nederland niet verplicht, maar het wordt wel aangeraden.

Wat is Doortrappen?

Doortrappen is een landelijk initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om de oudere fietser langer veilig te laten fietsen. Het credo van Doortrappen is; ‘veiliger fietsen tot je 100ste’. Onder deze noemer kan er lokaal van alles georganiseerd worden. Zo organiseerde wij in april een driedelige training over fietsveiligheid. In deze training kreeg iedereen concrete tips en trucs om langer, veiliger te blijven fietsen. Daarnaast werd er afgelopen maand, tijdens de Avond Fiets4Daagse van de E.T.T., ook aandacht besteed aan fietsveiligheid en Doortrappen.

Heb je vragen over Doortrappen en de activiteiten rondom fietsveiligheid, neem dan contact op met Guus Kroes, sociaal werker namens Mens en Welzijn Voorst: 06-36187898 of g.kroes@mensenwelzijn.nlMeer lezen over de fietshelmenactie? Bekijk het hele nieuwsitem hier: artikel groot succes fietshelmkortingsactie