Fietshelmactie slaat aan in de gemeente Voorst

De laatste maanden van het afgelopen jaar kon iedereen €25 korting krijgen op de aanschaf van een goedgekeurde fietshelm. In de gemeente Voorst werden er maar liefst 146 fietshelmen verkocht via deze Doortrappen-kortingsactie. Daarmee scoort de gemeente, na rato, het hoogste van de gehele provincie.

Guus Kroes, vanuit Mens en Welzijn Voorst betrokken bij het Doortrappen-project, is erg tevreden. “Het dragen van een fietshelm verkleint namelijk de kans op hersenletsel met 60% bij een val of botsing. Deze actie helpt iedereen, en vooral ook ouderen, om langer gezond, sociaal en zelfredzaam te blijven. Hersenletsel na een val komt helaas veel voor en dat willen we natuurlijk het liefste voorkomen”, vertelt Kroes.

Wat is Doortrappen?

Doortrappen is een landelijke initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om de oudere fietser langer veilig te laten fietsen. Het credo van Doortrappen is; ‘veiliger fietsen tot je 100ste’. Onder deze noemer kan er lokaal van alles georganiseerd worden. Zo organiseert Guus Kroes in april weer een driedelige training over fietsveiligheid. In deze training krijgt iedereen concrete tips en trucs om langer, veiliger te blijven fietsen. Deelname is gratis. Enkele maanden later zal er tijdens de Avond Fiets4Daagse van de E.T.T. ook aandacht zijn voor Doortrappen.

Heb je vragen over Doortrappen en de activiteiten rondom fietsveiligheid, neem dan contact op met Guus Kroes, buurtsportcoach namens Mens en Welzijn Voorst: 06-36187898 of g.kroes@mensenwelzijn.nl