Een primeur in Twello: de spelletjes- en boekenruilkast

Of je nu zoekt naar een boek over Maxima of de Celestijnse belofte, of een keer 520 of 3000 puzzelstukjes wil leggen of Triviant of Master Mind wil spelen: kom naar Trefpunt Duistervoorde en zoek wat uit! Want daar staat sinds kort een ruilkast.

Henk Ligtlee is de drijvende kracht achter de ruilkasten. De kast bij Trefpunt Duistervoorde is de derde boekenkast die hij in Twello verzorgt. Maar deze kast is anders. In deze kast zijn niet alleen allerlei soorten boeken, maar ook spelletjes.

‘’Als ik de kans krijg pak ik er wel mooi wat uit’’. Henk is een echt boekenliefhebber. “Ik lees zelf graag thrillers en historische romans’’. Alle boeken en ook spelletjes en puzzels die worden ingeleverd gaan eerst langs Henk. Hij sorteert ze, zorgt ervoor dat ze netjes in de kast komen.

De derde kast voor Henk, maar zijn eerste kast met spelletjes en puzzels

De boekenkast bij het Kulturhus maakte hij al tot een succes, een half jaar geleden richtte hij er ook bij Klein Twello één in en nu staat er ook een kast bij Trefpunt Duistervoorde. De spelletjes en puzzels maken deze kast uniek. En ook de grote letterboeken zijn alleen verkrijgbaar bij Trefpunt Duistervoorde.

De 69-jarige Ligtlee deed al langer vrijwilligerswerk bij Trefpunt Duistervoorde. Zo bracht hij ook regelmatig post rond met informatie over de activiteiten. Iets waar de oud postbezorger (en ook oud administratief-juridisch medewerker) dus eerder zijn geld mee verdiende. Nu fietst hij dus vooral rond met boeken, want hij zorgt er wel voor dat de boeken rouleren en dus dat je altijd weer iets anders aantreft in de kast.

De puzzels en spelletjes bij Trefpunt Duistervoorde zijn een experiment. Als er behoefte aan is hoopt Henk op uitbereiding van de kastruimte, mocht het niet zo zijn, dan wordt deze kast ook volledig gevuld met boeken. Iedereen mag wat meenemen uit de kast. Maar het is wel fijn als je er ook weer een boek, spel of puzzel in terug legt.

Trefpunt Duistervoorde is 7 dagen in de week tussen 10.00 en 11.00 uur geopend (voor een kop koffie en een praatje), op maandag, dinsdag en donderdag bent u welkom van 10.00 tot 16.00 uur. Kijk voor het volledige programma op www.trefpuntduistervoorde.nl.