Consulent Vrijwilligers (24uur)

Zie jij het belang en de waarde van vrijwilligerswerk? Krijg jij energie van het ondersteunen van vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties? Houd je van afwisseling en ben je goed in het op de kaart zetten van jezelf en welzijnsdiensten als vrijwilligersondersteuning? Lees dan vooral verder! Wellicht is deze vacature iets voor jou!

Wie zijn wij?

Mens en Welzijn Voorst is dé brede welzijnsorganisatie voor alle inwoners in de Gemeente. Wij zijn er in het bijzonder voor hen die vereenzamen en/of ondersteuning nodig hebben omdat ze buiten de samenleving dreigen te vallen. We zetten ons in voor een betrokken samenleving waarin iedereen kan meedoen en oog heeft voor elkaar. Mensen weten de weg naar Mens en Welzijn Voorst te vinden of Mens en Welzijn Voorst weet, al dan niet via anderen, de weg naar hen te vinden. Mens en Welzijn Voorst werkt vanuit drie kernwaarden: de Inwoner Centraal, Samen en Zichtbaarheid. 

Doel van de functie

Met de ondersteuning van het vrijwilligerswerk beogen wij een vitale en veerkrachtige samenleving waarin vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties met plezier en enthousiasme hun werk kunnen doen en zich ondersteund en gewaardeerd voelen.

Wat houdt de functie van Consulent Vrijwilligers in?

Je bent voor de gemeente Voorst hét gezicht als het gaat om vrijwilligerswerk en alle Mens en Welzijn-diensten voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Je zet deze diensten maar ook andere ondersteuning die voor hen belang zijn actief op de kaart in de gemeente. Je onderhoudt het netwerk van vrijwilligersorganisaties, organiseert de waardering van vrijwilligers en activiteiten op het gebied van vinden en binden van vrijwilligers. Ook organiseer je scholing/training voor vrijwilligers en ben je het vrijwilligersinformatiepunt voor stakeholders.

Wat vragen wij van jou?
 • Verstand van en ervaring met vrijwilligerswerk, vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en voor hen relevante onderwerpen.
 • HBO-werk en denkniveau.
 • Bereidheid tot registratie in een passend beroepsregister en onderhoud van deskundigheid.
 • Herkennen van vragen en behoeften bij stakeholders en hierop adequaat inspelen.
 • Profileren en versterken van de bekendheid van Mens en Welzijn Voorst en specifiek de vrijwilligerscentrale.
 • Dat je snel leert en dat je een nieuwe situatie snel eigen maakt.
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
 • Een dienstverlenende en zelfstandige houding.
 • Deelname aan de relevante overleggen en noodzakelijke trainingen of workshops.
 • Een leergierige, reflexieve, open, actieve en flexibele houding.
 • Stressbestendigheid.
 • Je bent een kei in samenwerken en organiseren.
Wat bieden wij?  

Mens en Welzijn Voorst biedt een uitdagende omgeving waarin je zelfstandig werkt. Wij werken met de arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk. Er wordt een (tijdelijke) aanstelling van 12 maanden geboden. De functie is ingeschaald in schaal 8 binnen de geldende CAO.

Meer informatie

De sollicitatieprocedure bestaat uit een gesprek met een vertegenwoordiging vanuit Mens en Welzijn Voorst. Een 2e (arbeidsvoorwaarden) gesprek vindt plaats met de directeur van Mens en Welzijn Voorst. Voor meer informatie kun je terecht bij Roel Terwijn, directeur Mens en Welzijn Voorst via telefoonnummer 06-15176318 op woensdag 23 februari en donderdag 3 maart van 10.00u tot 12.00u.

Wanneer je geïnteresseerd bent, ontvangen wij graag je sollicitatiebrief met CV uiterlijk zondag 13 maart 2022 op e-mailadres info@mensenwelzijn.nl. De data van de sollicitatiegesprekken en het arbeidsvoorwaardengesprek worden nog vastgesteld. We zijn voornemens de procedure uiterlijk af te ronden voor 1 april 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze tekst wordt niet op prijs gesteld.