Buurtsportcoaches en sportverenigingen organiseren een ‘Cycling Dinner’

UPDATE 28/09: VANWEGE TE WEINIG AANMELDINGEN ZIJN WIJ GENOODZAAKT HET ‘CYLCING DINNER’ TE ANNULEREN!

 
Na een voorjaar van ‘lockdown’ en maatregelen vinden mensen nu weer hun weg naar de sportvereniging. Buurtsportcoaches van Voorst Actief willen deze trend een extra boost geven door de organisatie van een ‘cycling dinner’. “Voor €25,- ontvang je een fietstocht langs 4 sportlocaties in de gemeente. Bij elke locatie krijg je een deel van het 4-gangen-diner voorgeschoteld. Leuk, lekker en een tikkeltje sportief!”
 
Guus Kroes, één van de organisatoren, vertelt dat het een activiteit betreft in het kader van de Nationale Sportweek. “Als Team Voorst Actief zijn we natuurlijk het hele jaar door bezig met het inspireren van de burger om meer te bewegen. Met deze culinaire fietstocht brengen we hopelijk een diverse groep, op een leuke en ludieke manier, letterlijk terug naar de vereniging. De deelnemende vereniging krijgt zodoende ook niet-leden over de vloer.”
 
Vier sportverenigingen uit de Gemeente Voorst bereiden en serveren één bepaalde gang. Deelnemende locaties en verenigingen zijn Golfclub de Breuninkhof (Bussloo), SV CCW’16 (Wilp), TTV Trias en VHC Twello (beide Twello). De fietstocht start op een historische locatie alvorens de deelnemers per fiets naar het voorgerecht fietsen. Na een hoofdgerecht en een dessert volgt er nog een borrelplankje bij de laatste vereniging.
 
Kroes vertelt trots dat alles bereid wordt door vrijwilligers van de club. Eventuele drankjes zijn voor rekening van de deelnemer en zo levert het ook nog iets op voor de clubkas. “Zo snijdt het mes aan twee kanten”, aldus Kroes. “Mensen hebben een leuke avond, clubs kunnen zich van hun beste kant laten zien en misschien levert het her en der nog wel een nieuw lid op. Wie weet…”
 
Helaas kunnen er niet meer dan deze vier verenigingen worden aangedaan, maar Kroes vermoed dat – wanneer het eerste Cycling Dinner een succes wordt – het ongetwijfeld een vervolg gaat krijgen. “Eerst maar eens kijken of dit aanslaat. Ik denk dat dit een leuk concept is. Lekker eten op een verrassende locatie, bijvoorbeeld gezellig in groepsverband.” Er is plek voor 50 personen. Zij kunnen zich tot woensdag 29 september aanmelden via deze link. Eventuele vragen kunnen gesteld worden via info@voorstactief.nl of bel/app: 06-40103611.
 
Aanmelden is niet meer mogelijk!