Beweegblog #35 – Ken jij het lokale aanbod?

Beweging geeft zo veel positieve effecten. Door te bewegen help je niet alleen je fysieke gezondheid maar ook je mentale gezondheid. De lijst met (gezondheid)voordelen is enorm en vele voordelen zijn de revue al een gepasseerd in deze blog. Maar hoe vind je nou een sport of activiteit die bij jou past? Ik help je graag op weg.

Wist je bijvoorbeeld dat er verschillende recreatieve fiets- en wandelgroepen zijn waar je zo bij kan aansluiten. Laagdrempelig en gezellig genieten van de mooie omgeving waarin wij wonen. Veelal op een vast tijdstip in de week. Of wat dacht je van het uitgebreide yoga-aanbod? Alleen in Twello zijn er zo’n 6 aanbieders. Het is ontspannend, houdt je spieren en gewrichten soepel en je traint kracht en balans.

Ben je wat fanatieker en hou je van sport en spel? Dan zijn er verschillende ‘gymgroepen’. Sommige vallen onder een sportvereniging, maar er zijn ook zelfstandige groepen onder leiding van een kundige docent. Voor senioren zijn er de laatste jaren ook ‘Old Stars-varianten’ van sport ontstaan. Zo biedt TC de Schaeck een speciale vorm van tennis aan met een gedegen warming up en verschillende beweegvormen. TTV Trias heeft iets soortgelijks maar dan met tafeltennis als basis. SV Voorwaarts heeft ‘Walking Football’. Voor alle vormen van sport geldt dat ervaring niet per definitief een vereiste is.

Voor de krachtsporter zijn ook diverse mogelijkheden. De meeste mensen kennen de sportscholen wel, maar vaak is het trainen in een groepje leuker en daardoor makkelijker vol te houden. Zo kan je bijvoorbeeld Bootcampen in de buitenlucht, Crossfitten in een box of Kickboksen. Train je toch liever alleen wanneer jij dat wil? Zoek dan eens een openbaar calisthenics-rek op en leef je uit. Zodoende houd je het geld voor de sportschool weer in de zak!

Wil jij meer bewegen en gezonder leven? Vanuit mijn rol als buurtsportcoach bij Mens en Welzijn Voorst help ik je graag op weg. Ik ben geen personal trainer of leefstijlcoach, maar ik kan je wel dat zetje in de juiste richting geven. Dit zetje kost je niets, behalve tijd en mogelijk een kopje koffie. Kom maar op met die goede voornemens!

Guus Kroes is Buurtsportcoach namens Mens en Welzijn Voorst. Zou jij na het lezen van zijn blog ook wel meer willen bewegen, maar heb je hier bepaalde hulp bij nodig? Of ben je op zoek naar een sociale activiteit? Neem gerust contact op via telefoonnummer: 06 40 10 36 11 of g.kroes@mensenwelzijn.nl