Al vele bezoekers geholpen met gratis en betrouwbaar advies

De Vraagbaak bij Trefpunt Duistervoorde wordt langzaamaan een begrip. In het afgelopen jaar werden zo’n 130 mensen geholpen met hun vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen tijdens het maandelijkse vragen-(anderhalf)uur van Mens en Welzijn Voorst en IJsseldal Wonen. En het aantal bezoekers blijft groeien.

Populaire rollatorcontrole ook weer in juni

De rollatorcontrole van Zorgsaam tijdens de Vraagbaak is erg populair. Om de maand sluit monteur Rokus aan voor een APK-beurt en kleine reparaties. Hij heeft inmiddels vele hulpmiddelen weer een stuk veiliger en prettiger in gebruik gemaakt. Ook op woensdagochtend 21 juni is deze service weer beschikbaar aan het St. Maartenserf 85 bij het Trefpunt.

De medewerkers van IJsseldal Wonen ontvangen elke maand tijdens de Vraagbaak huurders met een vraag of probleem: van vragen over ongediertebestrijding of betaling van huur tot aan aanpassingen aan de woning. Frans Lugtenberg is de man die namens de formulierenbrigade van Mens en Welzijn Voorst aanschuift. Hij helpt mensen met bijvoorbeeld energietoeslagaanvraag, zorgverzekering- of bankvragen.

Het duo Klaas en Tom heeft tot nu toe alle problemen met tablet, telefoon, laptop of printer kunnen oplossen. En buurtmaker Marleen Klunder van Mens en Welzijn Voorst maakt bezoekers wegwijs in de ontmoetingsactiviteiten en weet ook welke ondersteuning er is op het gebied van zorg en welzijn.

Elke keer een ander thema

Naast het vaste team worden regelmatig andere deskundigen uitgenodigd. Zo kwamen onder andere de wijkagent langs, de sociaal raadsvrouw, de energieadviseur, de buurtsportcoach en de ergotherapeut. Bij de Vraagbaak over het thema ‘leeftijdsbestendig wonen’, met de makelaar, woonconsulenten van IJsseldal en WMO consulenten van de gemeente, was het ‘nummertjes trekken’ vanwege de grote belangstelling voor één op één gesprekken met de verschillende deskundigen. De Vraagbaak is maandelijks te bezoeken op de derde woensdagochtend van de maand van 10.00 tot 11.30 uur bij Trefpunt Duistervoorde. Tijdens een één op één gesprek krijgt u gratis en betrouwbaar advies of wordt u op weg geholpen.  Heeft u vervoer nodig naar Trefpunt Duistervoorde (St. Maartenserf 85) of heeft u een vraag over de Vraagbaak? Bel dan met buurtmaker Marleen Klunder.