Maarten Tromplaan 2, 7391KH, Twello
0571 - 27 90 90

Wegwijs Dementie

Op weg naar een dementievriendelijke samenleving.

In de gemeente Voorst is de werkgroep ‘Wegwijs Dementie Voorst’ actief. Dit is een samenwerking tussen Mens en Welzijn Voorst, de gemeente Voorst, Alzheimer Nederland afdeling Oost-Veluwe en de thuiszorgorganisaties Sensire, Vérian en Buurtzorg.

Scholing en Informatiebijeenkomsten
Wegwijs Dementie Voorst biedt scholing aan medewerkers van bedrijven en organisaties en leden van verenigingen. Hiermee willen we bereiken dat Voorst een dementievriendelijke samenleving wordt. Daarnaast worden gratis toegankelijke informatiebijeenkomsten voor alle inwoners in de verschillende kernen georganiseerd.

Er is een afwisselend aanbod aan onderwerpen:

• ‘Dementie of vergeetachtigheid?’
• ‘Notaris, heb ik mijn zaakjes op orde?’
• ‘Kennismaken met de geriater’.

Gespreksgroepen
Bent u partner of (volwassen) kind van iemand met dementie? Dan kunt u deelnemen aan één van de twee gespreksgroepen.
In de gespreksgroepen worden in een vertrouwelijke setting ervaringen uitgewisseld onder leiding van twee gespreksleiders. Door deze ondersteuning wordt de veerkracht van jou/u als mantelzorger vergroot.

Activiteiten
Regelmatig wordt zwembad de Schaeck speciaal gereserveerd voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. We zien mensen tot rust komen in het warme water en het rustige zwembad. Na afloop is er de mogelijkheid om een kopje koffie te drinken.

Annet Reimert
a.reimert@mensenwelzijn.nl
(06) 49 01 99 68