Samenwerking Lily& en Mens en Welzijn Voorst: gratis bloemen

Door samenwerking tussen Mens en Welzijn Voorst en bloemisten kunnen inwoners en (zorg)professionals gratis bloemen aanvragen. Bij Bloemen van Lieke in Klarenbeek én nu in Twello bij Lily& in de Molenstraat. Kent u iemand in één van de dorpen van de gemeente Voorst die na het overlijden van de partner een steuntje in de rug kan gebruiken? U kunt nu een bos bloemen aanvragen om de ander te laten weten dat u aan hem of haar denkt.

“De bloemen zijn bedoeld voor mensen die hun partner hebben verloren en waarbij de eerste hectische periode voorbij is”, vertelt Judith Zietsma van Mens en Welzijn Voorst. “De eerder ontvangen bloemen zijn uitgebloeid, er is minder aanloop en mogelijk is het nu ineens zo stil in huis. Voor iedereen verloopt het anders, maar denk globaal aan tussen de 1 en 12 maanden na het overlijden van de partner. Het mooie aan ‘Bloemen na partnerverlies’ is dat de aanvrager de bloemen zelf brengt, waardoor de ander troost kan ervaren door het bezoekje én de prachtige bloemen.”

Twee bloemisten

“We werken voor dit bloemeninitiatief al een aantal jaren samen met ‘Bloemen van Lieke’, in Klarenbeek”, vertelt Judith. Voorheen was ‘PuuR Bloemen en Planten’ onze samenwerkingspartner voor Twello en omgeving. Nu deze zaak gesloten is, zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe samenwerkingspartner. Melissa van Lily& gaat graag samen met haar team de samenwerking aan: “Wij weten hoeveel troost bloemen kunnen geven.”

Aanvragen

Naasten (zoals familie, vrienden, kennissen en buren) en (zorg)professionals kunnen de bloemen aanvragen voor inwoners van de gemeente Voorst via een online formulier. Daarna krijgt hij of zij bericht wanneer de bos opgehaald kan worden. Weet u iemand wie ‘bloemen na partnerverlies’ goed zal doen? Vraag een bos aan via: www.mensenwelzijn.nl/bloemen

Wilt u bloemen voor iemand aanvragen en beschikt u niet over internet? Of heeft u vragen? Neem dan contact op met Judith Zietsma, via 06 – 1977 2295 of j.zietsma@mensenwelzijn.nl.  

Klik hier om bloemen aan te vragen