Maarten Tromplaan 2, 7391KH, Twello
0571 - 27 90 90

Steunpunt Mantelzorg

De ideale mantelzorger kun je zomaar plotseling zijn.

Mantelzorg kent geen leeftijd
In Nederland is 1 op de 4 kinderen een jonge mantelzorger. Ben jij tussen de 6 en 25 jaar en heb je thuis te maken met zorg voor je vader, moeder, broer of zus met een chronische ziekte, verstandelijke of lichamelijke beperking, psychische aandoening of verslavingsproblematiek? Dan ben je jonge mantelzorger. Je zorgt mee en maakt je soms zorgen. De mantelzorgconsulent kan je ondersteunen en organiseert leuke activiteiten waarbij je andere jonge mantelzorgers ontmoet.

Bent u een mantelzorger?
Een mantelzorger is iemand die langdurig voor iemand zorgt. Vaak gaat het om een naaste zoals een partner, vader, moeder of kind. Als u minimaal drie maanden voor een naaste zorgt met een chronische ziekte, verstandelijke of lichamelijke beperking, psychische aandoening of verslavingsproblematiek waarbij u minimaal 8 uren per week ondersteuning biedt, dan bent u mantelzorger.

Wat doet het Steunpunt Mantelzorg voor u?
U kunt bij onze mantelzorgconsulent terecht met al uw vragen. Zij kan naar u luisteren, met u meedenken en advies geven. Ook is zij op de hoogte van ondersteuningsmogelijkheden zoals respijtzorg. Daarnaast worden er verschillende workshops, trainingen en gespreksgroepen georganiseerd. Bent u bij ons bekend als mantelzorger? Dan wordt u op de hoogte gehouden van deze activiteiten.

Annet Reimert
MANTELZORG@MENSENWELZIJN.NL
(0571) - 28 77 52 / (06) - 49 01 99 68