Maarten Tromplaan 2, 7391KH, Twello
0571 - 27 90 90

Wij zoeken maatjes!

Waarschijnlijk ken je ons Maatjesproject al wel. Al jaren koppelen we via dit project mensen aan elkaar, zodat men bijvoorbeeld leuke activiteiten kan ondernemen of een spelletje speelt. Natuurlijk leven we tegenwoordig in een rare tijd, maar dat betekent niet dat we geen ontmoeting meer stimuleren. Dat kan namelijk nog altijd, via andere communicatiemiddelen of op 1,5 meter afstand. Daarnaast kan een maatje ook perspectief bieden voor de toekomst. Een toekomst waarin maatregelen weer minder streng zullen worden. Daarom vragen wij jullie aandacht voor de volgende oproepen:

 

Vrouw uit Terwolde zoekt gezelschapsmaatje

“Helaas heb ik door een oogziekte minder zicht. Dit belemmerd mij in het dagelijkse leven. Even er op uit, bijvoorbeeld naar Twello of een tuincentrum lukt mij niet meer zelfstandig. Daarom ben ik op zoek naar een gezelschapsmaatjes, het liefst een jonger iemand, die met mij mee zou willen gaan. Zou jij mij mee willen nemen?”

 

Wie wil er Rummikuppen of kaarten?

“Hallo, ik ben een man op leeftijd en ik woon in Twello. Ik kan enorm genieten van een spelletje, zoals Rummikub of kaarten. Maar alleen spelen is niet veel aan en daarom ben ik op zoek naar een spelletjesmaatje. Lijkt het jou leuk om eens in de week bij mij een spelletje te spelen?”

 

Creatief buitenmens zoekt maatje

“Het zal je niet verbazen, maar corona heeft mij eenzamer gemaakt. Veel leuke activiteiten zijn afgelast. Daarom zou ik graag iemand ontmoeten die, net als ik, dol is op creatieve activiteiten en houdt van het buitenleven. Ik heb altijd veel gefietst en kon hier erg van genieten, maar helaas is dat vanwege lichamelijke klachten niet meer mogelijk. Misschien biedt de duo-fiets van Mens en Welzijn uitkomst want ik mis het enorm. Zou het heel erg leuk vinden als er iemand met mij af wil spreken.”

 

Wie ‘haakt’ aan bij deze man?

“Dag, ik ben een man met een zeer respectabele leeftijd. Je mag wel zeggen dat ik in het laatste stukje van mijn leven ben beland, maar ook dat laatste stukje wil ik graag doorbrengen met goed gezelschap. Nu moet ik de dagen veelal alleen zien door te komen en dat vind ik lastig. Ik heb wel veel te vertellen en ben graag bezig. Je zou het misschien niet verwachten maar ik hou o.a. van breien en haken. Het liefst maak ik attributen voor goede doelen. Helaas ben ik niet zo mobiel meer en dat maakt zelf gezelschap opzoeken lastig. Haak jij een keer bij mij aan?”

 

Zou jij iets voor een ander willen betekenen als maatje? Meld je dan bij het Maatjesproject van Mens en Welzijn Voorst via Annet van der Beek. Zij is coördinator van het Maatjesproject en te bereiken via maatjesproject@mensenwelzijn.nl of bel 06-44916600. Kijk ook op kijkindekernen.nl/elkaar-helpen voor meer maatjesoproepen.