Jachtlustplein 11, 7391BW, Twello
0571 - 27 90 90

Vacature: Sociaal Raadsman of -vrouw (16 uur)

Sociaal Raadsman of -vrouw (16 uur)

Geeft het juridisch- en administratief ondersteunen van kwetsbare mensen jou energie, ben je sociaaljuridisch breed en goed onderlegd én werk je graag in een kleine organisatie met korte lijnen? Wellicht ben jij dan de nieuwe sociaal raadsman of – vrouw die wij zoeken!

Wie zijn wij?
Stichting Mens en Welzijn Voorst is een lokale brede zorg- en welzijnsorganisatie voor de gemeente Voorst. We acteren met vijfentwintig professionals op de beleidsterreinen wonen, zorg, welzijn, maatschappelijke dienstverlening, sport/bewegen, werk en inkomen. Er zijn ongeveer honderdvijftig vrijwilligers aan de organisatie verbonden. Samenwerking zit in onze genen. Onze dienstverlening komt tot stand in nauwe samenwerking met tal van lokale en regionale organisaties.

Wat houdt de functie van Sociaal raadsman / – vrouw in?
Als Sociaal Raadsman/-vrouw geef je gratis informatie en advies over wet- en regelgeving en voorzieningen. Je biedt kwetsbare burgers zicht op hun mogelijkheden, rechten en kansen. Je helpt bij het opstellen van brieven en bezwaarschriften, bij het bemiddelen tussen instanties en bij het invullen van diverse formulieren. Je doet dit in samenwerking met vrijwilligers, het welzijnsteam van Stichting Mens en Welzijn en tal van samenwerkingspartners in het sociale domein. Op deze manier help je burgers in de gemeente Voorst de regie van hun leven zoveel mogelijk in eigen hand te houden.

Wat vragen wij van jou?
– minimaal een afgeronde sociaaljuridische HBO- opleiding (bij voorkeur HBO-SJD)
– enige jaren recente ervaring in de sociaaljuridische dienstverlening
– affiniteit / ervaring met vrijwilligers en ondersteuning / deskundigheidsbevordering aan vrijwilligers
– sterk ontwikkelde agogische vaardigheden, je kunt lezen en schrijven met verschillende typen mensen met uiteenlopende (culturele) achtergronden
– je kunt de sociaaljuridische dienstverlening intern én extern op de kaart zetten en houden
– affiniteit met mensen in een zwakkere positie
– dienstverlenende en zelfstandige houding
– je bent leergierig en reflexief op je eigen handelen en hebt een open, actieve en flexibele houding
– je bent stressbestendig, oplettend en een kei in samenwerken

Wat bieden wij?
Mens en Welzijn Voorst biedt een uitdagende omgeving waarin je als professional zelfstandig werkt en volop mogelijkheden hebt je door te ontwikkelen. Wij werken met de arbeidsvoorwaarden conform de CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening. Er wordt een (tijdelijke) aanstelling van een jaar geboden waarbij de mogelijkheid bestaat aansluitend een dienstverband voor onbepaalde tijd aan te bieden. De functie is ingeschaald in schaal 8 binnen de geldende CAO. De werkdagen worden in overleg vastgesteld.

Meer informatie
De sollicitatieprocedure bestaat uit een 1e gesprek met medewerkers van Stichting Mens en Welzijn Voorst en een 2e gesprek met de directeur van de organisatie. Voor meer informatie kun je op dinsdag 18 september van 9u-10u of van 17u-18u bellen met drs. R. (Roel) Terwijn, directeur/bestuurder Stichting Mens en Welzijn Voorst, via telefoonnummer 06-15176318. Wanneer je geïnteresseerd bent, ontvangen wij graag je sollicitatiebrief met CV uiterlijk zondag 23 september 2018 op e-mailadres r.terwijn@mensenwelzijn.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 27 september 2018. De tweede gespreksronde en arbeidsvoorwaardengesprek vindt plaats op vrijdag 28 september 2018.

Acquisitie naar aanleiding van deze tekst wordt niet op prijs gesteld.