Maarten Tromplaan 2, 7391KH, Twello
0571 - 27 90 90

Vacature: Activiteitenbegeleider (Inval)

Krijg jij energie van het begeleiden van kwetsbare mensen in groepsverband en op beschutte werkplekken? Houd je van afwisseling, vind je het leuk en ben je in staat om met verschillende doelgroepen te werken? Ben je goed in het begeleiden van activiteiten en (werk gerelateerde) dagbesteding? Ben je op zoek naar een inval-contract waarbij je af en toe inspringt op onze verschillende locaties? Zo ja, dan past deze vacature wellicht bij jou!

Wie zijn wij?

Stichting Mens en Welzijn Voorst is een lokale brede zorg- en welzijnsorganisatie voor de gemeente Voorst. We acteren met twintig enthousiaste professionals op de beleidsterreinen wonen, zorg, welzijn, maatschappelijke dienstverlening, sport/bewegen, werk en inkomen. Er zijn ongeveer honderdvijftig vrijwilligers aan de organisatie verbonden. Samenwerking zit in onze genen. Onze dienstverlening komt tot stand in nauwe samenwerking met tal van lokale en regionale organisaties.

Wat houdt de functie van activiteitenbegeleider in?

Als activiteitenbegeleider werk je in een team bestaande uit activiteitenbegeleiders en een teamcoach aan verschillende vormen van dagbesteding voor ouderen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Je begeleidt onze deelnemers in een groep en werkt samen met hen aan de doelen die geformuleerd zijn in hun individuele begeleidingsplan. Je signaleert behoeften en mogelijkheden van deelnemers en speelt hier actief op in. Je ontwikkelt in overleg met je team individuele, dan wel groepsgerichte activiteiten en opdrachten. Je maakt hierbij gebruik van technieken, materialen, verschillende activiteitvormen en -opdrachten. Je zorgt voor goede sfeer en een veilig, passend dagbestedingsaanbod.

Wat vragen wij van jou?

  • Minimaal MBO (niveau 3 of 4), bijvoorbeeld SPW, MMZ of SPH
  • Je voelt je aangetrokken tot verschillende groepen kwetsbare mensen, van jong tot oud
  • Je hebt ervaring in het werken met kwetsbare ouderen en/of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of kunt dit snel eigen maken
  • Je bent een kei in het activeren, stimuleren en begeleiden van kwetsbare mensen binnen groepsverband
  • Je leert snel en maakt je snel een nieuwe situatie eigen
  • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden (het rapporteren over de voortgang van de deelnemers is essentieel)
  • Je hebt een dienstverlenende en zelfstandige houding
  • Je bent leergierig en reflexief op je eigen handelen en hebt een open, actieve en flexibele houding
  • Je bent stressbestendig, oplettend en kunt goed samenwerken

Wat bieden wij?

Mens en Welzijn Voorst biedt een uitdagende omgeving waarin je als professional zelfstandig werkt. Als invalkracht krijg je een min-max-contract aangeboden. Dit betekent een klein aantal basis-uren dat je krijgt uitbetaald met de mogelijkheid om meer te werken bovenop deze basis-uren. Wij werken met de arbeidsvoorwaarden conform de CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening. Er wordt een (tijdelijke) aanstelling van zes maanden geboden waarbij de mogelijkheid bestaat aansluitend te verlengen. De functie is ingeschaald in schaal 6 binnen de geldende CAO.

Meer informatie

De sollicitatieprocedure bestaat uit een gesprek met directie en medewerkers van Mens en Welzijn Voorst en een 2e aanstellingsgesprek met de directeur. Voor meer informatie kun je op maandag 14 oktober van 11.00u-13.00u of op maandag 21 oktober van 13.00u tot 15.00u bellen met drs. R. (Roel) Terwijn, directeur/bestuurder Stichting Mens en Welzijn Voorst: 06-15176318. Wanneer je geïnteresseerd bent, ontvangen wij graag je sollicitatiebrief met CV uiterlijk dinsdag 29 oktober op e-mailadres l.zeisseink@mensenwelzijn.nl. De gesprekken vinden in die week plaats op donderdag en vrijdag.

Acquisitie naar aanleiding van deze tekst wordt niet op prijs gesteld.