Maarten Tromplaan 2, 7391KH, Twello
0571 - 27 90 90

Vacature: Activiteitenbegeleider (28-32 uur)

Krijg jij energie van het werken met kwetsbare mensen in groepsverband en op beschutte werkplekken? Heb je interesse in brede doelgroep? En vind je het leuk om via activiteiten een voor hen passende, afwisselende en zinvolle dagbesteding te bieden? Als dit je aanspreekt ben jij wellicht de activiteitenbegeleider die wij zoeken!

Wie zijn wij?

Stichting Mens en Welzijn Voorst is een lokale brede zorg- en welzijnsorganisatie voor de gemeente Voorst. We acteren met ongeveer twintig professionals op de beleidsterreinen wonen, zorg, welzijn, maatschappelijke dienstverlening, sport/bewegen, werk en inkomen. Er zijn ongeveer honderdvijftig vrijwilligers aan de organisatie verbonden. Samenwerking zit in onze genen. Onze dienstverlening komt tot stand in nauwe samenwerking met tal van lokale en regionale organisaties.

Wat houdt de functie van activiteitenbegeleider in?

Als activiteitenbegeleider werk je in teamverband aan verschillende vormen van dagbesteding voor ouderen, mensen met een beperking en met een afstand tot de arbeidsmarkt. Je begeleidt onze deelnemers in een groep en werkt samen met hen aan de doelen die geformuleerd zijn in hun individuele begeleidingsplan. Je signaleert behoeften en mogelijkheden van deelnemers en speelt hierop in. Je ontwikkelt in overleg met je team individuele, dan wel groepsgerichte activiteiten en opdrachten. Ook begeleid je mensen in productieprocessen en zorg je dat deze processen goed lopen. Je zorgt voor goede sfeer en een veilig, passend dagbestedingsaanbod.

Wat vragen wij van jou?

 • MBO werk- en denkniveau
 • Je hebt recente werkervaring als activiteitenbegeleider en voelt je aangetrokken tot een brede groep kwetsbare mensen, van jong tot oud
 • Je bent een kei in het activeren, stimuleren en begeleiden van kwetsbare mensen binnen groepsverband
 • Je hebt affiniteit met senioren.
 • Je ziet hoe productie- en werkprocessen ter plekke handig kunnen worden ingericht
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden (het rapporteren over de voortgang van de deelnemers is essentieel)
 • Je hebt een dienstverlenende en zelfstandige houding
 • Je hebt ervaring met het werken met vrijwilligers en het begeleiden van stagiaires
 • Je bent leergierig en reflexief op je eigen handelen en hebt een open, actieve en flexibele houding
 • Je bent stressbestendig, oplettend en een kei in samenwerken
 • Je ziet toe op naleving van veiligheidsvoorschriften, instructies en juist gebruik van gereedschap of materialen

Wat bieden wij?

Mens en Welzijn Voorst biedt een uitdagende omgeving waarin je als professional zelfstandig werkt en volop mogelijkheden hebt je door te ontwikkelen. We bieden de mogelijkheid om deel te nemen aan intervisie. Wij werken met de arbeidsvoorwaarden conform de CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening. Er wordt een (tijdelijke) aanstelling geboden waarbij de mogelijkheid bestaat aansluitend te verlengen. De functie is ingeschaald in schaal 6 binnen de CAO Sociaal Werk.

Meer informatie

De sollicitatieprocedure bestaat uit een 1e gesprek met directie en medewerkers van Mens en Welzijn Voorst en een 2e gesprek met de directeur. Wanneer je geïnteresseerd bent, ontvangen wij graag je sollicitatiebrief met CV uiterlijk zondag 15 december op e-mailadres info@mensenwelzijn.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 18 december 2019. De tweede gespreksronde en het arbeidsvoorwaardengesprek vinden plaats op vrijdag 20 december 2019.

De vacature wordt zowel intern als extern uitgezet.

Acquisitie naar aanleiding van deze tekst wordt niet op prijs gesteld.