Maarten Tromplaan 2, 7391KH, Twello
0571 - 27 90 90

Suikerfeest in ‘Klein Twello’

Na een maand vasten kijken veel moslims uit naar het Suikerfeest. Met deze feestdag wordt het einde van de ramadan gevierd. In ‘Klein Twello’ wordt hier op 6 juni, vanaf 14.00 uur, aandacht aan besteed. Het doel is om iedereen deze traditie mee te laten vieren en kennis te laten maken met de heerlijke lekkernijen die hierbij horen.

 

Het idee komt van Hava Cetin uit Twello. Ze woont in de buurt van het multifunctionele gebouw dat sinds kort de naam ‘Klein Twello’ draagt. Toen ze hoorde dat de voormalige basisschool ook dienst doet als ontmoetingsplek kreeg ze het idee om er iets rondom het Suikerfeest te organiseren. Mens en Welzijn juicht dergelijke ontmoetingsactiviteiten toe en ondersteunt haar in deze.

 

Hava vertelt wat mensen kunnen verwachten: “Met een paar vriendinnen gaan we lekkere hapjes maken die typerend zijn voor het Suikerfeest. Daarbij mag Turkse thee niet ontbreken. Natuurlijk mogen mensen ook zelf lekkernijen meenemen, want eigenlijk begint het Suikerfeest al op 4 juni en het zou zonde zijn als mensen daarna eten weggooien. Neem het dan op 6 juni lekker mee naar ‘Klein Twello’. Dan komt het nog goed terecht.”

 

Hava hoopt op een mooie en gemêleerde opkomst. “Het lijkt me leuk om verschillende culturen samen te brengen. Het is absoluut niet alleen voor islamitische mensen” benadrukt ze nog meer eens. Vanaf 14.00 uur staat de deur dus voor iedereen open. Ze licht ook nog toe dat er geen kosten aan verbonden zijn. We zal er de mogelijkheid zijn om een eigen bijdrage te leveren voor de onkosten, maar dat is dus niet verplicht.