Maarten Tromplaan 2, 7391KH, Twello
0571 - 27 90 90

Project ‘Zeker Bewegen’ in de gemeente Voorst

Veilig bewegen, vallen en weer opstaan!

Veel ouderen ondervinden naarmate de jaren toenemen problemen in alledaagse leefsituaties. Soms worden deze problemen zelfs zo groot dat zelfstandig blijven wonen niet meer mogelijk is. Mens en Welzijn Voorst en Rolf Tijssen (Tijssen Weerbaarheid) willen een bijdrage leveren aan een samenleving waarin mensen vitaal oud worden en blijven. Samen starten we op een aantal locaties in de gemeente voorst daarom met de cursus ‘Zeker Bewegen’.

Wat houdt de cursus in?
De cursus ‘Zeker Bewegen’ gaat over het beter om leren gaan met uw mobiliteit. De ervaring leert dat veel 70- en 80-plussers denken: “ik kan het niet meer of dat is niks voor mij!” Ervaar dat u toch aan u zelf kunt werken, uw zelfvertrouwen terug kunt krijgen! ‘Zeker Bewegen’ is dan ook veel meer dan een valpreventieprogramma alleen, u leert beter te bewegen in de breedste zin van het woord. Excuses zoeken is makkelijk maar ervaren dat u zich nog kunt verbeteren is een overwinning!

Spierversterkende balansoefeningen zorgen voor een stabiele loop en een beter evenwicht. U vergroot uw mobiliteit en leert reacties aan om valincidenten te verminderen of te voorkomen. Daarnaast is belangrijk om te leren gaan met vallen. Dit kan door praktische oefeningen waarmee u op kunt staan. Wij beloven dat u veel meer bewegingsvrijheid ervaart dan vóór de cursus. U wordt fysiek weer in staat dingen te doen, waar van u dacht deze niet meer te kunnen!

Cursus, iets voor u?
Momenteel loopt de cursus ‘Zeker Bewegen’ in Twello en Klarenbeek. Graag zetten wij de cursus voort, echter, dit kan alleen bij voldoende deelname. Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met Gerran Protzman, Buurtsportcoach van Mens en Welzijn Voorst: Tel: (0571-) 277941 Mail: g.protzman@mensenwelzijn.nl.

Wilt u graag deelnemen maar voorziet u vervoersproblemen? Wij denken graag mee over oplossingen!

logo-mens-en-welzijn              logo