Maarten Tromplaan 2, 7391KH, Twello
0571 - 27 90 90

‘Nu ik weet hoe fijn dagbesteding is, wil ik niet meer anders!’

Gezellig samenzijn bij dagbesteding Mens en Welzijn Voorst

‘Eerst wilde ik niet naar de dagbesteding, nu ik weet hoe het is wil ik niet meer anders!’, aldus één van de deelnemers die sinds 7 jaar de dagbesteding bij Mens en Welzijn Voorst bezoekt. Dagbesteding is een mogelijkheid om op vaste momenten in de week onder de mensen te komen, aan activiteiten mee te doen en een zinvolle daginvulling te hebben.

Activiteiten

Door dagbesteding kunnen mensen zo lang mogelijk in de eigen woonomgeving blijven wonen en zoveel mogelijk met anderen meedoen in de maatschappij. ‘Twee dagen per week haalt PlusOV mij ‘s ochtends op en rond vier uur ’s middags ben ik weer thuis. Hier doen we allerlei activiteiten en kan ik sámen met anderen eten en koffie drinken. Van sjoelen tot geheugenspelletjes en van bordspellen tot knutselen. En de begeleiders en vrijwilligers zorgen met elkaar goed voor ons!’

Warme maaltijd

Mens en Welzijn Voorst biedt op drie locaties in Twello dagbesteding voor ouderen. Veel deelnemers spreekt het aan dat er op alle drie locaties tussen de middag een warme maaltijd verzorgd wordt. ‘Goede Hollandse kost en gezellig samen eten, wat wil een mens nog meer?’, zegt een deelnemer die sinds kort bij de dagbesteding van de Kruidentuin bezoekt. ‘En ik voelde me hier heel snel thuis, er kan van alles en niets hoeft.’

Indicatie

Om voor dagbesteding in aanmerking te komen, is een indicatie nodig. Vervolgens betaalt u een eigen bijdrage (2019: € 17,50 per 4 weken; 2020: € 19,- per maand). De indicatie kunt u aanvragen bij het loket van het Maatschappelijk Netwerk Voorst (MNVoorst). Een Wmo-consulent komt vervolgens op huisbezoek om te bepalen of en voor hoeveel uur per week u een indicatie voor dagbesteding kunt krijgen. Vaak komt u ook in aanmerking voor vervoer naar de dagbesteding. Voor de aanvraag bezoekt u het loket van MNVoorst op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur in het Kulturhus, Jachtlustplein 11. U kunt ook bellen op 0571-745 111.

Per direct plek

Mens en Welzijn Voorst heeft per direct plek op maandag en woensdag bij de dagbesteding van Klein Twello, Maarten Tromplaan 2. Bij de Kruidentuin, Lenteklokje 3, is er per direct plek op dinsdag en donderdag. Bij de Martinushof, Sint Maartenserf 85, zijn er momenteel nog plekken op maandag tot en met donderdag. Op alle locaties is er de mogelijkheid om ’s middags even te rusten. Bij de Martinushof zijn hiervoor bedden beschikbaar, op de andere locaties kunt u rusten in een gemakkelijke stoel. Het is mogelijk om eerst bij meerdere locaties rond te kijken en kennis te maken, of een dag(deel) op proef te komen. Maakt u hiervoor een afspraak met Annet Reimert of Judith Zietsma via 0571-279090. U kunt hen ook bellen voor vragen over de dagbesteding.