Maarten Tromplaan 2, 7391KH, Twello
0571 - 27 90 90

Nieuw traject ‘Bewegen Werkt’

Dat lichaamsbeweging een positief effect heeft op je gezondheid en welbehagen is ruimschoots bewezen, maar bewegen kan nog zo veel meer bewerkstelligen. Wat dacht je bijvoorbeeld van ontmoeting, (re-)integratie en (arbeids)participatie. Mijn voorganger zag deze kansen en ging de samenwerking aan met de buurtsportcoach van Voorwaarts. Dit was de start van het project ‘Bewegen Werkt’.

 

In dit traject kwamen statushouders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt samen om te sporten. Allerlei sportactiviteiten passeerde de revue en elk individu kon aan zijn persoonlijke doelen werken. Daarnaast werkten statushouders aan hun Nederlandse taal en maakte ze kennis met het sportaanbod van hier.

 

Aanstaande februari start er een nieuw traject van ‘Bewegen Werkt’. We starten met een informatieve bijeenkomst op 13 februari waarin we toelichten wat we gaan doen. Hierbij lichten we alvast een tipje van de sluier op. Naast sport & spel activiteiten maken we ook uitstapjes naar sportscholen en andere sportverenigingen zoals tafeltennisvereniging Trias. Het traject duurt 10 weken en kost de deelnemer niets. Alle activiteiten zijn gepland op de woensdagochtend vanaf 09.00 uur en plezier staat voorop.

 

Gedurende het project gaan we (individueel) kijken of er een uitstroom mogelijk is naar een regulier sportaanbod en wordt het traject hier naartoe zo nodig begeleid.

 

Wil je meer weten over het project ‘Bewegen Werkt’? Wil je graag deelnemen aan dit gratis sportaanbod? Of ben je als sportaanbieder geïnteresseerd geraakt? Neem gerust contact met mij (Guus Kroes, buurtsportcoach Mens en Welzijn Voorst) op, via de mail: g.kroes@mensenwelzijn.nl of bel/app: 06-40103611.