Maarten Tromplaan 2, 7391KH, Twello
0571 - 27 90 90

Kom meer te weten over Kijk in de Kernen en doe mee aan het webinar op donderdag 25 juni!

Binnen de gemeente Voorst is er sinds 2018 een digitaal dorpsplein: Kijk in de Kernen! De afgelopen maanden is er een sociale kaart toegevoegd op de website  www.kijkindekernen.nl. “Met de komst van de sociale kaart gaat een langgekoesterde wens van veel inwoners en instanties in de gemeente in vervulling. Het is erg fijn dat er nu één (online) plek is waar alle organisaties zichtbaar zijn. Het zou natuurlijk geweldig zijn als deze organisaties het platform ook actief gaan gebruiken,” aldus buurtverbinders Guus Kroes en Chris Frencken. Op donderdag 25 juni organiseren ze een webinar over het gebruik van Kijk in de Kernen.

 

Volop mogelijkheden

Een webinar is een soort online les of presentatie. In dit geval is het openbaar en kan iedereen dus meekijken. Het idee achter dit webinar is simpel: “We willen laten zien wat de mogelijkheden van het platform zijn. We nemen de kijkers mee door de verschillende functies en laten zien hoe zij zich kunnen profileren op het online dorpsplein. Als men met eigen ogen ziet hoe gebruiksvriendelijk en makkelijk het is, neemt dit hopelijk drempels weg. Daarnaast is het gewoon leuk en interessant om van elkaar te weten wat er leeft in onze gemeente! We nodigen daarom iedereen van harte uit om mee te doen. We verwachten dat het webinar een uurtje duurt. Daarna ben je een heel stuk wijzer!” vertelt Chris.


Steeds meer organisaties doen mee

Samen met Bram de Bree (Dorpscontactpersoon van Klarenbeek) en Paul Kuiper (vrijwilliger) hebben de twee heren vooraf zoveel mogelijk maatschappelijke organisaties in kaart gebracht. Van sportverenigingen tot huisartsenpraktijken en van zangkoren tot postduivenverenigingen. “Uiteindelijk staan er al meer dan 300 organisaties op de sociale kaart. Zij zijn vanaf nu dus vindbaar op het platform. We informeerden de toegevoegde organisaties hierover via een mail met daarin ook een oproep van burgemeester Jos Penninx om actief mee te doen op het platform. Ruim de helft  van hen heeft de gegevens inmiddels gecontroleerd. Enkelen namen het beheer van hun organisatiepagina al over. Een extra reden voor ons om dit webinar te organiseren.” legt Guus uit.

 

Online uitleg past bij de huidige tijd

“Een webinar past prima bij de huidige situatie. We kunnen op één moment heel veel mensen uitleg geven. Daarbij is er ook interactie mogelijk. Via een chatfunctie kunnen mensen ons vragen stellen. Daar kunnen we dan tijdens het webinar op in gaan. Natuurlijk zijn we ook bereid om op een later moment op andere manieren uitleg te geven als daar behoefte aan is,” lichten de drijvende krachten achter het platform toe. “We begrijpen het als er verenigingen en instanties zijn die aangeven dat ze in deze periode hun prioriteiten ergens anders hebben liggen. Maar volgens ons leent deze tijd zich ook perfect om stil te staan bij je online vind- en bereikbaarheid. Kijk in de Kernen heeft stichtingen, verenigingen en andere organisaties écht iets te bieden. Dat gaan we aanstaande donderdag uiteraard laten zien.”

 

Aanmelden voor het webinar kan nog steeds

Alle organisaties die op de sociale kaart van Kijk in de Kernen te vinden zijn ontvangen via de mail een link om deel te nemen aan het webinar. Via deze link komen zij in de omgeving van Microsoft Teams. De presentatie start daar op donderdag 25 juni om 19.30 uur. Overige geïnteresseerden kunnen zich melden bij Guus Kroes (g.kroes@mensenwelzijn.nl / 06-40103611) of Chris Frencken (c.frencken@voorst.nl / 06-50438652). Zij ontvangen dan ook een link om het webinar bij te wonen.