Maarten Tromplaan 2, 7391KH, Twello
0571 - 27 90 90

Gratis boeken in Twello en Terwolde

Op steeds meer plekken in het land staan ruilboekenkasten. Ruilboekenkasten brengen boeken in beweging. Mens en Welzijn Voorst heeft in 2018 drie ruilboekenkasten geplaatst. ‘Hier breng je gelezen boeken, zodat een ander er na jou plezier van kan hebben én neem je zelf een ander boek mee’, vertelt boekenvrijwilliger Henk Ligtlee.

De boekenkast in de Kruidentuin is onlangs geheel vernieuwd en daarmee passend bij het pand: een ‘boekenboom’ in de kas. Ook is er een boekenkast gekomen in Klein Twello, het gebouw aan de Maarten Tromplaan waar de welzijnsorganisatie sinds dit voorjaar gevestigd is.

Boekenvrijwilliger Henk Ligtlee zorgt ervoor dat het boekenbestand van de vier ruilboekenkasten regelmatig ververst wordt. ‘Momenteel zijn vooral detectives, literatuur en romans zeer welkom!’

Heb jij ook boeken die je meerdere levens wilt geven? Doe ze in de inleverbak bij een ruilboekenkast! De drie ruilboekenkasten van Mens en Welzijn in Twello zijn geopend op maandag tot en met vrijdag en staan op de volgende locaties: Klein Twello, Maarten Tromplaan 2; Het Kulturhus, Jachtlustplein 11; De Kruidentuin, Lenteklokje 3. In Terwolde staat een ruilboekenkast in Dorpshuis d’Olde Schole, Vaassenseweg 31 (alleen geopend op vrijdag van 14.00 tot 17.30 uur).