Maarten Tromplaan 2, 7391KH, Twello
0571 - 27 90 90

Geslaagde jeu de boules clinic!

Clinic Jeu de Boules in beweegtuin Martinushof/Duistervoorde zeer geslaagd !

Op maandag 26 september vond in het kader van de Nationale Sportweek een clinic Jeu de Boules plaats voor bewoners van Martinushof, buurtbewoners rondom Martinushof, wijkbewoners van de wijk Duistervoorde en deelnemers aan de dagbesteding van Mens en Welzijn Voorst. De clinic werd georganiseerd door buurtsportcoach Gerran Protzman van Mens en Welzijn Voorst in samenwerking met de initiatiefgroep Trefpunt Duistervoorde, Trimenzo en dagbesteding Mens en Welzijn Voorst.

Speciaal voor deze gelegenheid had Leon Hoeben, directeur van Mens en Welzijn Voorst die zelf jarenlang jeu de boules in wedstrijdverband heeft gespeeld, enkele uurtjes vrijgemaakt om deze clinic te leiden.

Er waren ongeveer 20 deelnemers die ochtend. De weergoden waren ons goed gezind. Na een korte uitleg over het spel werd er actief gespeeld door de aanwezigen, ondersteund door personeel en vrijwilligers. Over het algemeen vond men dat de ballen wel erg zwaar waren. Ook bleek het moeilijk om met enige kracht de boules tot bij het butje te gooien. Sommigen slaagden daar echter wonderwel in. Na ongeveer anderhalf uur waren de meeste deelnemers moe en toe aan een bakje koffie.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde clinic die voor herhaling vatbaar is.