Maarten Tromplaan 2, 7391KH, Twello
0571 - 27 90 90

Fundag jonge mantelzorgers

Rijden met een quad door de weilanden. Lekker ravotten en spelen op de boerderij. Knuffelen met lieve dieren. Leren touw klimmen. Zelf pizza’s maken en eten. Dat is mogelijk voor kinderen van  4 t/m 6 jaar die opgroeien met zorg in het gezin. Groeit uw kind op met een zieke ouder of broer/zus of kent u een kind dat opgroeit met zorg? Dan is dit uw kans om dit kind in het zonnetje te zetten en een fijne ontspannen ochtend te bezorgen. fundag

Eén op de 4 kinderen groeit op met zorg in het gezin. Bijvoorbeeld vanwege een lichamelijke of psychische ziekte, een handicap of een ernstige verslaving. Dat kan de vader of moeder zijn, maar ook een broer of zus of een ander familielid, zoals opa of oma. We noemen deze jongeren ook wel jonge mantelzorgers. Voor deze jongeren is het belangrijk dat ze ter ontspanning leuke dingen doen en dat ze kunnen praten over hun zorgen. De Steunpunten Mantelzorg van de gemeente Epe, Heerde, Hattem, Apeldoorn, Voorst en Brummen organiseren gezamenlijk fundagen voor jonge mantelzorgers van 4 t/m 18+. De eerste fundag is voor kinderen van 4 t/m 6 jaar en vindt plaats bij boerderij Buitengewoon aan de Le Chevalierlaan 1; 8162 PD Epe (Tongeren). Boer Hidde en boerin Nynke dragen deze doelgroep een warm hart toe en hebben een leuk programma speciaal voor deze kinderen gemaakt. Het doel is dat deze kinderen echt een leuk, ontspannen uitje gaan beleven. U kunt kijken op de website www.boerderijbuitengewoon.nl om een indruk te krijgen van de boerderij en van Hidde & Nynke. De fundag voor de jonge mantelzorgers van 4 t/m 6 jaar zal zaterdag 10 september van 10.15 uur tot 13.00 uur plaatsvinden. Er wordt gezorgd voor voldoende begeleiding voor de kinderen.

U kunt kinderen van 4 t/m 6 jaar uit de gemeente Voorst voor 5 september 2016 aanmelden bij Annet Reimert consulent mantelzorg: 06-49019968 of mailen naar a.reimert@mensenwelzijn.nl Er is plaats voor maximaal 40 kinderen. Deelname is gratis.