Maarten Tromplaan 2, 7391KH, Twello
0571 - 27 90 90

Einde van uniek beweegprogramma

Het multiculturele beweegprogramma, welke 11 weken heeft gedraaid, kwam vorige week ten einde onder toeziend oog van wethouder Wim Vrijhoef. Met een opkomst van gemiddeld 20 deelnemers spreken de buurtsportcoaches van een succes. De groep bestond voornamelijk uit vrouwen en het gros hiervan wil graag wekelijks blijven sporten. Voor hen wordt er nieuw aanbod gecreëerd.

Het project, voorheen bekend als ‘Bewegen Werkt in Voorst’ is een initiatief van Guus Kroes (buurtsportcoach Mens en Welzijn) en Wilco Huisman (buurtsportcoach SV Voorwaarts). Dankzij medewerking van de gemeente ontstond er een gevarieerd beweegprogramma voornamelijk gericht op statushouders maar ook ‘externen’ mochten hierbij aansluiten. Na een oproep in deze krant ging het balletje rollen en meldde zo’n 24 deelnemers zich aan.

 

Elf weken geleden werd er gestart met een gemêleerd en enthousiast gezelschap. Voornamelijk vrouwen met een migratieachtergrond stonden iedere woensdagochtend te poppelen om weer te starten vertelt Wilco Huisman. “De sfeer was erg gezellig en het aanbod afwisselend. Zo waren we bijvoorbeeld te gast bij SV Twello, TTV Trias en Sportcentrum Fit&Fun, maar de ongedwongen sport- spellessen in de gymzaal vielen nog het meest in de smaak. De vrouwelijke deelnemers vonden deze manier van samen sporten zo leuk dat ze er graag mee door willen gaan en daarom zijn we nu met partijen in gesprek om daar een mouw aan te passen.”

Het enthousiasme en de saamhorigheid viel ook wethouder Wim Vrijhoef op tijdens de laatste les. Hij sprak de deelnemers toe nadat er een fanatiek potje volleybal was gespeeld. Hij roemde het initiatief en benadrukte de positieve uitwerkingen voor de deelnemers en de samenleving. Daarna kregen alle deelnemers nog een attentie. Tot slot werden ook Wilco en Guus uitgebreid bedankt en werd er nog een laatste groepsfoto geschoten.

 

Zoals gezegd wordt er gewerkt aan een structureel aanbod. Op eigen initiatief zijn de dames ook wekelijks aan het wandelen. Lijkt het u ook leuk om eens aan te sluiten bij deze gezellige groep? Neem dan contact op met Guus Kroes, via telefoonnummer: 06-40103611 of email: g.kroes@mensenwelzijn.nl