Jachtlustplein 11, 7391BW, Twello
0571 - 27 90 90

Actief bijdragen aan een fijne buurt? Word buurtbemiddelaar!

Iedereen kan zich wel eens kan ergeren aan de buren. Maar wat als de irritaties erger worden of er zelfs ruzie ontstaat? Het helpt dan om met elkaar te praten. Als dat niets oplost of het lukt niet om met elkaar in gesprek te komen, kunt u buurtbemiddeling inschakelen van Mens en Welzijn Voorst. Buurtbemiddeling helpt mensen in de gemeente Voorst om (dreigende) burenruzies op te lossen.

Suzanne (54)
Het gebonk van de bal tegen de garagedeur ging eindeloos door. Onze buurjongen. Ook draaide hij keiharde muziek. Vooral als beide ouders aan het werk waren. Ik heb geprobeerd de buren daarop aan te spreken, maar ik moest niet zeuren. Gelukkig waren ze bereid tot een gesprek onder begeleiding van buurtbemiddelaars. Ook hun zoon kwam mee. Dat vond ik moedig van hem. Hij trapt nu elders een balletje en gebruikt zijn koptelefoon wat vaker.
.

Wilt u vrijwilliger worden bij Buurtbemiddeling?

Buurtbemiddeling is een laagdrempelige aanpak om buurtgenoten in een conflictsituatie weer met elkaar in gesprek te brengen. Getrainde vrijwilligers, de buurtbemiddelaars, helpen de bewoners het onderlinge contact te herstellen en zelf tot oplossingen te komen.

Kunt u:
– Goed luisteren, samenvatten en doorvragen?
– Onpartijdig een gesprek tussen buren leiden?
– Omgaan met weerstand?

Meldt u zich dan aan als vrijwilliger bij Buurtbemiddeling!
Mens en Welzijn Voorst is op zoek naar vrijwilligers die willen bemiddelen bij burenconflicten. U gaat met een collega-bemiddelaar bij beide partijen langs om te horen wat er speelt. Daarna volgt een gesprek tussen beide buren op neutraal terrein, jullie als bemiddelaars begeleiden dit gesprek. Als bemiddelaar ben je neutraal en geef je geen oordeel.

Wat bieden wij?
U volgt een basiscursus Buurtbemiddeling. Verder vindt er meermaals per jaar intervisie plaats en is er jaarlijks een verdiepingscursus. Daarnaast krijgt u begeleiding vanuit de coördinator buurtbemiddeling.

Contact

Is uw interesse gewekt? Wij nodigen u graag uit voor een oriënterend gesprek! Voor meer informatie over Buurtbemiddeling kunt u contact opnemen met:
Rineke Werff
Telefoon: 0571-287758
E-mail: buurtbemiddeling@mensenwelzijn.nl
Website: www.mensenwelzijn.nl