Op bezoek bij René Westerveld van Hekkers en van t’ Spijker Posterenk

Paspoort:

naam: René Westerveld
Leeftijd: 55 jaar
Beroep: Antiek restaurateur
Woont: de Worp maar geboren en getogen Posterenk’er
Met: Vrouw, dochter van 20 en een konijn
Sportief: Mountainbiken
Hobby’s: Mijn werk is mijn hobby maar ook het hieronder beschreven vrijwilligerswerk

Wat doe je?
Ik ben official bij zwemwedstrijden. Dat is ontstaan doordat onze dochter meedeed aan zwemwedstrijden en het nietsdoen aan de kant niet bij mij paste.
Ook ben ik vrijwilliger bij het oud papier verzamelpunt op de worp waarvan de opbrengst ten goede komt aan de wijkvereniging. Dat doen we met zon 20 man en levert toch al gauw 4000 euro op per jaar. 
Voor de wijkvereniging is dat een aardig bedrag waar heel wat activiteiten van bekostigd kunnen worden.
Daarnaast ben ik ook actief als EHBO’er bij de gemeente Voorst, wat inhoudt dat ik aanwezig ben bij evenementen, assisteer bij beginnerscursussen en voorzitter ben bij het bestuur.

Waar ben je trots op?
Het is mooi om te zien dat mensen groeien als EHBO’er. Van onzeker tijdens de cursussen naar zelfverzekerd rondlopen tijdens evenementen. Toen ik getuige was van een ongeluk en totaal niet wist wat te doen heb ik besloten om EHBO’er te worden. Dat gevoel van machteloosheid wilde ik niet meer meemaken.

Waar word je blij van?
Het vrijwilligerswerk brengt mij veel; het contact met anderen, de gezelligheid. Het verruimt mijn blik door op een andere manier te leren kijken. Niet alleen de beschouwende maar ook de actieve rol geeft mij voldoening. Op evenementen getuige zijn van mensen die vrolijk zijn en losgaan is niet alleen erg leuk om te zien, maar ook leuk omdat jij dat kan faciliteren.

Oeps een blunder
Het ophalen van het papier gaat tegenwoordig met een vuilniswagen. Aan de ene kant is dat efficiënt en gemakkelijker maar het vroeger ophalen met een aanhangwagen, waarbij soms het papier je om de oren vloog, gaf vaak meer saamhorigheid en gezelligheid.

Heb je nog wensen?
Voor mijn bedrijf Hekkers en van t’ Spijker zou ik graag opvolgers zien. Het is een mooi bedrijf met een lange geschiedenis en het zou jammer zijn als het na ons ophoudt te bestaan.
Wat betreft het vrijwilligerswerk zijn er meer EHBO’ers nodig bij de evenementen, dus bij deze een oproep.

Ik geef het stokje graag door aan…
Karin Wolf - van Wulfing vrijwilliger bij Proteus Twello