Mees organiseerde een 
spelletjesmiddag voor ouderen

Met MaS uit de klas!

Mees ter Wal is 14 jaar en zit in 3 Mavo op het Veluws College in Twello. Hij ging voor school op zoek naar een plek om 2 dagen een Maatschappelijke Stage (MaS) te doen. “Je moest zelf een bedrijf of organisatie zoeken om deze stage te gaan lopen. Samen met een vriend en klasgenoot van mij kwamen we bij Mens en Welzijn Voorst terecht. We vroegen hier of we iets konden doen voor deze stage en dat vonden ze hartstikke leuk!”     

Als idee kwam Mens en Welzijn Voorst met een spelletjesmiddag voor ouderen in Klein Twello (de voormalige basisschool de Kleine Wereld). Mees: “We gingen dus een spelletjesmiddag organiseren, maar mochten dit helemaal zelf invullen. Vooraf hebben we eerst nagedacht over wat we gingen doen en hoe we de middag gingen organiseren. Dit hebben we in overleg gedaan met Mens en Welzijn. Ik vond het organiseren erg leuk om te doen. We hebben diverse spelletjes neergezet, zoals sjoelen maar ook allerlei bordspellen. En bij het sjoelen hadden we een scorebord bedacht, om wat extra competitie te krijgen.”    

Na de lunch kwamen de mensen binnenlopen en zijn we gestart. “Wij hielpen bij de spelletjes en deden zelf ook mee. Ik vond het heel leuk om te doen, vooral omdat de mensen het ook leuk vonden om gezellig spelletjes te spelen. Later kwamen er ook nog kinderen binnenlopen, die mochten ook meedoen. Zo werd het helemaal een gezellige boel!”    

De vader van Mees is vrijwilliger bij de Brandweer, dus vrijwilligerswerk is hem niet vreemd. “Af en toe ga ik wel eens mee om te kijken daar. En vroeger toen ik klein was ging ik met m’n oma mee om in Klarenbeek appels en peren te plukken. Ook heb ik wel eens geholpen met plastic opruimen, op het schoolplein. Als ik later tijd heb zou ik wel vrijwilligerswerk willen doen. Bijvoorbeeld voor het klimaat en milieu, dat vind ik heel belangrijk!”      

Wil jij net als Mees een Maatschappelijke Stage lopen bij Mens en Welzijn Voorst of een andere organisatie? Neem dan contact op met de Vrijwilligerscentrale Voorst via  vrijwilligerscentrale@mensenwelzijn.nl

Wekelijkse spelletjesmiddag 
Iedere week wordt er bij Mens en Welzijn Voorst op de locatie Klein Twello een gezellige spelletjesmiddag georganiseerd. Iedereen is welkom, van jong tot oud! De middag is van 14.00 tot 16.00 uur en aanmelden is niet noodzakelijk.